Adviesgesprek - VvE-recht Advocaat

HABITAT VvE kort advies

Persoonlijk Adviesgesprek (€ 189, - incl. btw)

In de meeste gevallen volgt na het eerste contact met ons kantoor een persoonlijk adviesgesprek met een van onze advocaten. Voordat dit persoonlijke adviesgesprek begint, heeft jouw advocaat kort de tijd genomen om zich in te lezen in je hulpvraag. Tijdens het gesprek kun je verwachten dat je duidelijk inzichtelijk krijgt wat jouw kansen zijn en welke mogelijke vervolgstappen hier bij komen kijken. Regelmatig komt het voor dat je na dit adviesgesprek al voldoende op weg bent geholpen om de problemen zelf op te lossen.

Wat kun je verwachten?

  • Telefonisch of online (Microsoft Teams) adviesgesprek met een gespecialiseerde VvE advocaat;
  • Gesprek duurt 30 minuten;
  • Inzicht in je kansen;
  • Duidelijke antwoorden op je vragen;
  • Inzicht in mogelijke vervolgstappen

Hoe gaan we te werk?

1. Voorbereiding gesprek

Voordat het adviesgesprek begint hebben we jouw kwestie besproken binnen ons team. Vooraf bepalen we welke advocaat jou het beste van een persoonlijk advies kan voorzien. Hierdoor kunnen we tijdens het adviesgesprek direct tot de kern van de zaak komen. Bij de voorbereiding van het gesprek komt (indien nodig) het aanleveren van belangrijke informatie zoals de splitsingsakte van de VvE of notulen van de ALV kijken. Onze werkvoorbereider bekijkt of de door jou toegestuurde informatie correct is binnengekomen en koppelt dit door naar jouw advocaat.

2. Inplannen van gesprek

Nadat we duidelijk inzichtelijk hebben gekregen tegen welk juridische VvE probleem je aanloopt en de relevante stukken hebben ontvangen plannen we een persoonlijk adviesgesprek in. Onze werkvoorbereider bespreekt met jou of je het gesprek het liefst telefonisch of via Microsoft Teams voert en geeft de timeslots door waarop jouw advocaat beschikbaar is voor het gesprek.

3. Het persoonlijke adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek bespreek je samen met jouw advocaat tegen welk probleem je binnen de VvE aanloopt. Je kan verwachten dat je na dit gesprek duidelijk inzichtelijk hebt hoe het probleem op te lossen is, welke kansen je hierbij hebt en welke vervolgstappen je kan nemen. We geven altijd een eerlijk advies over jouw kansen en mogelijkheden en vertellen het dus ook als het naar onze mening onverstandig is om vervolgstappen te nemen. Houdt bij dit gesprek rekening met een tijdsindicatie van maximaal 30 minuten.

4. Vervolgopties

Vaak ben je na het persoonlijke adviesgesprek al voldoende op weg geholpen om problemen binnen de VvE zelf op te lossen. Heb je toch verdere hulp nodig? Dan wordt dit samen met jouw advocaat besproken. Met een juridisch (voor)onderzoek duiken we bijvoorbeeld dieper in op jouw juridische kwestie. Ook kan juridische ondersteuning raadzaam zijn als je vervolgstappen wil nemen.

Kort advies nodig?


Vraag nu een persoonlijk adviesgesprek aan. Vul het contactformulier in met als onderwerp: "kort advies". Geef in je bericht een korte beschrijving waarover je deskundig advies wilt inwinnen. Wij nemen contact met je op voor het inplannen van het persoonlijk adviesgesprek.    We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Met het gebruik van deze website, stem je hiermee in.