Plaatsen airco - VvE-recht Advocaat

Tip 1       

airconditioner-vveVoor het plaatsen van een airco is toestemming van de VvE nodig zodra deze leidt tot een ingreep in het gebouw. Als er een leiding door de muur naar buiten moet worden gelegd is er al sprake van een wijziging aan de gemeenschappelijke delen van een gebouw en daarom toestemming nodig van de Algemene Ledenvergadering. Het is goed ook na te vragen of de architect van het gebouw nog toestemming moet geven. Bij wat  nieuwere gebouwen kan toestemming van de architect nodig zijn wanneer zichtbare wijzigingen aan de buitenzijde het gebouw worden aangebracht.

Tip 1       

Voor het plaatsen van een airco is toestemming van de VvE nodig zodra deze leidt tot een ingreep in het gebouw. Als er een leiding door de muur naar buiten moet worden gelegd is er al sprake van een wijziging aan de gemeenschappelijke delen van een gebouw en daarom toestemming nodig van de Algemene Ledenvergadering. Het is goed ook na te vragen of de architect van het gebouw nog toestemming moet geven. Bij wat  nieuwere gebouwen kan toestemming van de architect nodig zijn wanneer zichtbare wijzigingen aan de buitenzijde het gebouw worden aangebracht.

Tip 2      

Als een lid van de vereniging toestemming vraagt voor het plaatsen van een airco valt aan te bevelen om eisen te stellen aan het geluid dat geproduceerd mag worden en maatregelen om trillingen te voorkomen. De kans is aanwezig dat een (te) lawaaiig apparaat hinder veroorzaakt bij de buren.

Persoonlijk adviesgesprek     

Behoefte aan duidelijkheid? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan.
 

• Adviesgesprek met gespecialiseerde VvE advocaat

• Inzicht in je kansen

• Duidelijke antwoorden op je vragen

• Concrete beoordeling hoe verder
 

Kosten bedragen 189 euro incl. btw

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Met het gebruik van deze website, stem je hiermee in.