Plaatsen balkonbeglazing - VvE-recht Advocaat

Tip 1      

balkonbeglazingVanwege het feit dat balkons, zeker bij hoge gebouwen die veel wind vangen, in de praktijk niet altijd even aangename verblijfplaatsen blijken, bestaat regelmatig de behoefte het balkon van een glaswand te voorzien. Dit is een wijziging van het gebouw waarvoor altijd toestemming aan de VvE moet worden gevraagd. Ook kan een omgevingsvergunning van de gemeente nodig zijn. Omdat de kosten van het aanbrengen van dit soort beglazing aanzienlijk zijn is het belangrijk te weten dat alle benodigde toestemmingen gegeven zijn alvorens er in te investeren. Een VvE kan een aantal redenen hebben om beglazing te weigeren, zoals behoud van het architectonisch uiterlijk van het gebouw.

Tip 1      

Vanwege het feit dat balkons, zeker bij hoge gebouwen die veel wind vangen, in de praktijk niet altijd even aangename verblijfplaatsen blijken, bestaat regelmatig de behoefte het balkon van een glaswand te voorzien. Dit is een wijziging van het gebouw waarvoor altijd toestemming aan de VvE moet worden gevraagd. Ook kan een omgevingsvergunning van de gemeente nodig zijn. Omdat de kosten van het aanbrengen van dit soort beglazing aanzienlijk zijn is het belangrijk te weten dat alle benodigde toestemmingen gegeven zijn alvorens er in te investeren. Een VvE kan een aantal redenen hebben om beglazing te weigeren, zoals behoud van het architectonisch uiterlijk van het gebouw.

Tip 2      

Omdat balkonbeglazing aan aanzienlijke krachten wordt blootgesteld is het belangrijk deze te laten plaatsen door een bedrijf dat hier ervaring mee heeft en ook weet welke toestemmingen nodig zijn. Een balkonbeglazing zal bijvoorbeeld goed in de balkons moeten worden verankerd en als dat niet op de juiste manier gebeurt kan de wapening worden beschadigd of kunnen riskante situaties ontstaan.

Tip 3      

Zowel voor de VvE als voor appartementseigenaar die de beglazing laat aanbrengen is het van belang goede afspraken te maken over de kosten van het onderhoud daarvan. De beglazing gaat in feite onderdeel uitmaken van de buitenkant van het gebouw, waardoor het onderhoud en eventueel benodigd herstel in principe voor rekening van de VvE zullen gaan komen. Het is voor de VvE belangrijk daarover goede schriftelijke afspraken te maken, bij voorkeur in de vorm van een gebruiksovereenkomst met kettingbeding, waarin wordt vastgelegd dat de kosten voor onderhoud en herstel berusten bij de eigenaar van de balkonbeglazing.

Persoonlijk adviesgesprek     

Behoefte aan duidelijkheid? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan.
 

• Adviesgesprek met gespecialiseerde VvE advocaat

• Inzicht in je kansen

• Duidelijke antwoorden op je vragen

• Concrete beoordeling hoe verder
 

Kosten bedragen 189 euro incl. btw

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Met het gebruik van deze website, stem je hiermee in.