Onze Werkwijze - VvE-recht Advocaat

Een goed functionerende VvE kan van grote betekenis zijn voor het woon- en leefgenot van de appartementseigenaren en bewoners van een gebouw. Helaas functioneert niet elke VvE even goed. Tegen welk juridische VvE probleem je als appartementseigenaar of VvE bestuurder ook aanloopt, onze VvE advocaten kunnen je adviseren en/of ondersteunen. Hieronder lees je meer over de werkwijze van ons team.

1. Eerste contact

Kan een van onze advocaten je verder helpen? Daar komen we tijdens het eerste contactmoment achter. Na dit eerste contactmoment bespreken wij binnen ons team welke advocaat jou het beste kan helpen. Daarna bespreken we samen met jou of een persoonlijk adviesgesprek, juridisch vooronderzoek of ondersteuning tegen een vast uurtarief past bij het oplossen van jouw probleem. Neem telefonisch contact op via 088-2400700 of bezoek de contactpagina om jouw kwestie te beschrijven.

2. Adviesgesprek met advocaat (€ 189,- incl. btw)

In de meeste gevallen volgt na het eerste contactmoment een adviesgesprek met een van onze advocaten. Voordat dit persoonlijke adviesgesprek begint heeft jouw advocaat kort de tijd genomen om zich in te lezen in je hulpvraag. Tijdens het adviesgesprek kan je verwachten dat je duidelijk inzichtelijk krijgt wat jouw kansen zijn en welke mogelijke vervolgstappen je kan nemen. Regelmatig komt het voor dat je na dit adviesgesprek al voldoende op weg bent geholpen om de problemen zelf op te lossen. Is dit niet het geval? Dan bespreken we gezamenlijk of een juridisch (voor)onderzoek of juridische ondersteuning raadzaam is. Het persoonlijke adviesgesprek kan telefonisch of via Microsoft Teams plaatsvinden en duurt ongeveer 30 minuten.

> MEER INFO

3. Juridisch (voor)onderzoek (vast tarief)

Met een juridisch (voor)onderzoek duikt een van onze advocaten dieper in op een bepaald juridisch probleem dat jij hebt binnen jouw VvE. Vraag je je bijvoorbeeld af of de splitsingsakte of het huishoudelijk reglement goed wordt nageleefd? Of ben je benieuwd of de besluitvorming binnen de VvE netjes verloopt? Dan kunnen wij de door jou toegestuurde stukken zoals de splitsingsakte, notulen van de ALV en het huishoudelijk reglement bestuderen. Met dit onderzoek krijg je duidelijk inzichtelijk welke (juridische)vervolgstappen je kan nemen om de problemen op te lossen.

4. Ondersteuning door VvE advocaat (vast tarief)

In sommige gevallen is juridische ondersteuning door een advocaat wenselijk. Bijvoorbeeld bij een geschil tussen appartementseigenaren, bij vraagstukken over de vernietiging van een besluit van de VvE vergadering, of voor een vervangende machtiging door de kantonrechter van een VvE besluit. Kortom, is het echt niet mogelijk om er onderling uit te komen of hebben onderhandelingen niets opgeleverd? Dan ondersteunen wij jou tijdens een procedure met het voeren van correspondentie, het opstellen van processtukken, het maken van afspraken met de tegenpartij en het bijwonen van zittingen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Met het gebruik van deze website, stem je hiermee in.