Geluidsoverlast buren - VvE-recht Advocaat

Tip 1       

geluidsoverlast-vveHoud een logboek bij van de ondervonden overlast. Wat is het precies, hoe lang duurt het en wanneer is het gebeurd. Het wordt dan duidelijk hoe vaak er overlast is en op basis van de gegevens valt ook beter met de veroorzaker te bespreken welke problemen zich voordoen en of daar afspraken over te maken zijn. Ook is een logboek van groot belang bij het onderbouwen van een verzoek aan (het bestuur van) de VvE om overlastbepalingen in de splitsingsakte en het huishoudelijk reglement te handhaven.

Tip 1       

Houd een logboek bij van de ondervonden overlast. Wat is het precies, hoe lang duurt het en wanneer is het gebeurd. Het wordt dan duidelijk hoe vaak er overlast is en op basis van de gegevens valt ook beter met de veroorzaker te bespreken welke problemen zich voordoen en of daar afspraken over te maken zijn. Ook is een logboek van groot belang bij het onderbouwen van een verzoek aan (het bestuur van) de VvE om overlastbepalingen in de splitsingsakte en het huishoudelijk reglement te handhaven.

Tip 2      

Ga na of ook anderen dezelfde overlast ondervinden en eventueel in het logboek genoemde gevallen kunnen bevestigen. Voor het bewijzen dat er ook echt overlast is helpt het als meer mensen die hebben waargenomen.

Tip 3      

Vaak bevat de splitsingsakte en/of het huishoudelijk reglement specifieke voorschriften voor bepaalde vormen van overlast, zoals een verbod op het uitvoeren van lawaaiige bouw- en sloopwerkzaamheden in de avond en de nacht. Ook zijn er vaak specifieke voorschriften over de eisen waaraan een harde vloer moet voldoen. Bij overlast door lopen of stampen is daarom vaak een onderzoek naar de demping van geluid door de vloer mogelijk.

Persoonlijk adviesgesprek     

Behoefte aan duidelijkheid? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan.
 

• Adviesgesprek met gespecialiseerde VvE advocaat

• Inzicht in je kansen

• Duidelijke antwoorden op je vragen

• Concrete beoordeling hoe verder
 

Kosten bedragen 189 euro incl. btw

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Met het gebruik van deze website, stem je hiermee in.