Joost Rutteman - VvE-recht Advocaat

Joost Rutteman – VvE advocaat

Joost Rutteman woont ruim 35 jaar in een appartement en is lid en bestuurslid geweest van verschillende VvE’s, van klein tot groot, in een oud gebouw en in nieuwbouw. Hij is er van overtuigd dat een goed functionerende VvE een grote bijdrage kan leveren aan het woon- en leefgenot van de appartementseigenaren en bewoners van een gebouw. Mede vanwege zijn interesse in VvE’s is hij zich gaan specialiseren in het VvE recht.


In 2012 werd Joost Rutteman advocaat. Hiervoor werkte hij voor de stichting Natuur en Milieu en de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Naast zijn specialisatie in het VvE-recht is Joost al ruim 25 jaar actief in het omgevingsrecht. Zo houdt hij zich bezig met ruimtelijke ordening (bestemmingsplannen) en omgevingsvergunningen voor bouwen en milieu. Joost is bestuurslid van de Vereniging voor Milieurecht en lid van de redactie van het tijdschrift Milieu en Recht.


Joost ondersteunt en adviseert appartementseigenaren en VvE bestuurders bij kwesties omtrent naleving van het huishoudelijk reglement, besluitvorming binnen VvE’s, vernietiging/ nietigheid van VvE besluiten en toestemmingverlening bij op- of aanbouw. Bekijk hier onze werkwijze of ga direct naar de contactpagina.


Net als onze andere advocaten is Joost Rutteman geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van Advocaten (NOvA).

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Met het gebruik van deze website, stemt u hiermee in.