VvE advocaat in Rotterdam - VvE-recht Advocaat

Een VvE advocaat in Rotterdam biedt je de juiste ondersteuning wanneer het gaat om zaken omtrent de Vereniging van Eigenaren waar je als appartementseigenaar mee te maken hebt. Wanneer je een appartement koopt in Rotterdam, dan word je automatisch lid van de VvE. Dit betekent ook dat je te maken krijgt met diverse reglementen en in de praktijk kunnen hier wat onduidelijkheden of moeilijkheden om ontstaan. Een ervaren VvE advocaat in Rotterdam zet de juiste kennis in om de zaken goed te regelen. Zo kan een goede VvE advocaat in Rotterdam zorgen voor de juiste informatie met betrekking tot regels, wetten en overige bepalingen, maar de advocaat kan uiteraard ook de nodige ondersteuning bieden in het geval van conflicten.

Vve informatie algemeen

Wanneer je eigenaar van een appartement wordt, dan word je ook lid van de VvE, ofwel de Vereniging van Eigenaren. De VvE is er op de eerste plaats om belangrijke beslissingen te nemen betreffende de gemeenschappelijke delen van het complex, om onderhoudswerkzaamheden te plannen en servicegelden te verzamelen. Daarnaast kan een VvE ook bepaalde beslissingen nemen die betrekking hebben op de privédelen, dus de appartementen binnen het complex. Zo dienen appartementseigenaren voor diverse aanpassingen eerst toestemming te vragen aan de VvE. Het is voor appartementseigenaren altijd belangrijk om goed te weten wat wel is toegestaan en wat niet. Wanneer je als eigenaar iets doet wat in het reglement expliciet wordt verboden, dan kan dit leiden tot boetes.

Rotterdam VvE informatie

In Rotterdam zijn er meerdere VvE’s actief. Er zijn zogenaamde hoofd VvE’s en er zijn kleinere VvE’s, die vaak onder de hoofd VvE’s vallen. Alle appartementencomplexen in de stad, die koopappartementen bevatten, hebben een VvE. Dit resulteert in een behoorlijk aantal Verenigingen van Eigenaren in de stad. In 2015 werden er in totaal 23.170 VvE’s geteld in de stad (bron: CBS). Hierbij ging het om 195.920 appartementsrechten. Een groot deel van de bestaande VvE’s in Rotterdam is actief, maar er zijn ook zeker een aantal slapende Verenigingen van Eigenaren. Wil je een appartement kopen? Controleer dan altijd de staat van de VvE. Het is belangrijk dat de VvE actief is, zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is, zoals dat hoort.

Advocatenkantoor VvE Recht Advocaat in Rotterdam

In meerdere situaties is het aan te raden om contact op te nemen met een VvE advocaat in Rotterdam. Dit kan wanneer het nodig is om wijzigingen aan te laten brengen in de splitsingsakte, wanneer er conflicten ontstaan of bijvoorbeeld wanneer je meer informatie wilt over wat de precieze VvE-bevoegdheden zijn. Wil je ageren tegen een besluit van de Vereniging van Eigenaren? Ook dan kun je uiteraard bij een VvE advocaat in Rotterdam terecht. VvE recht advocaat in Rotterdam heeft alle kennis en expertise in huis als het gaat om de Verenigingen van Eigenaren.

Contact

Heb jij de ondersteuning nodig van een advocatenkantoor in Rotterdam omtrent VvE recht? Dan ben je bij ons uiteraard van harte welkom. Wij hebben alle kennis over VvE recht in huis om al je vragen te beantwoorden en je van de juiste informatie te voorzien. Daarnaast kunnen wij je bijstaan wanneer dit nodig is, zoals in het geval van een conflict. Wil je meer informatie en advies of heb je interesse in een intake-afspraak met een VvE recht advocaat? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Met het gebruik van deze website, stem je hiermee in.